ОБЕРІГАЮЧА СИЛА ЗНАНЬ АБО ЧОМУ МИ ЗАВІТАЛИ ДО ГУМАНІТАРНО-ПЕДАГОГІЧНОЇ АКАДЕМІЇ?

«Найкращий старт у житті – це народження без вроджених вад розвитку, яким можна запобігти».
Сьогодні Хмельницький обласний благодійний фонд «Карітас» в рамках проекту "Мобільна робота з молоддю" спільно з Соціальною ініціативою «Хтось не зробить» завітали до студентів Гуманітарно-педагогічної академії. Мета візиту – познайомити слухачів з поняттям Фетального алкогольного спектру порушень (ФАСП).

      Фетальний алкогольний синдром – найважчий наслідок пренатального впливу алкоголю. Виникає він у плода, який знаходячись в утробі матері, зазнає впливу алкогольних речовин. Така серйозна тема презентації була обрана не випадково. Це сталось після аналізу статистики, згідно якої майже 40 % українських підлітків 14-18 років регулярно вживають спиртні напої.
Для виконання цієї відповідальної місії запросили завідуючу медико-генетичної консультації та ОМНІ-центру Наталію Зимак-Закутню, яка з професійної точки зору прояснила поняття ФАСу, його небезпеку та можливості профілактики.    

Головним чином, зустріч була направлена на те, щоб майбутні педагоги – слухачі презентації – змогли набути необхідні знання для роботи з дітьми з особливими потребами та ознайомились з можливостями співпраці з батьками.    

Коментарі

Популярні публікації