СОЦІАЛЬНИЙ ЦЕНТР СВЯТОГО МИКОЛАЯ ЧУДОТВОРЦЯ ДЛЯ ДІТЕЙ ТА МОЛОДІ З ОСОБЛИВИМИ ПОТРЕБАМИ

1 серпня розпочав свою роботу Соціальний центр для дітей та молоді з особливими потребами. Заклад створили під патронатом Хмельницького обласного благодійного фонду «Карітас» та за сприяння опікунської ради закладу та парафіян церкви Різдва Пресвятої Богородиці.


Головна його місія – здійснення соціальної роботи із соціально незахищеними категоріями сімей,  дітей та молоді з міста Хмельницького та Хмельницької області, які хворіють на ДЦП, аутизм, синдром Дауна тощо.

Як розповів керівник центру Сергій Бабій, заклад створювали протягом року. У ньому облаштували кімнату арт-терапії та соляну, масажний кабінет, сенсорну кімнату та фізичної реабілітації.
У Соціальному центрі будуть працювати близько 10 спеціалістів (спеціаліст з фізичної реабілітації, психолог, логопед-дефектолог, масажист, медсестра та адміністративний персонал).
У Соціальному центрі будуть проводитися групові та індивідуальні заняття. Дітки з порушенням опорно-рухового апарату зможуть займатися у колективі. Для цього у кімнаті фізичної реабілітації облаштували спеціальну систему. За словами керівника центру Сергія Бабія, така система допомагає дитині, яка не може самостійно пересуватися, закріпитися та рухатися по території, гратися з дітками.

Сенсорну кімнату облаштували сухим басейном та іншими приладами, які спрямовані на те, щоб активізувати у дітей, які мають певні порушення, частини головного мозку. Це допомагає дитині краще пройти курс реабілітації.

Що стосується соляної кімнати, то вона призначена для відвідувачів з порушеннями дихальної системи та алергічними захворюваннями. Як зазначив Сергій Бабій, тут є світлова система, яка має спеціальний пульт. За його допомогою можна змінювати яскравіть та колір світла. Це позитивно впливатиме на дітей та сприятиме їхньому одужанню.
Загалом у центрі планують надати допомогу близько 100 відвідувачам. У Хмельницькому батьки дітей з особливими потребами об'єднуються в окремі організації та самостійно наймають спеціалістів. Соціальний центр створили для того, щоб безкоштовно допомогти діткам з реабілітацією.

Коментарі

Популярні публікації