ЛІТНІ КАНІКУЛИ З КАРІТАСОМ

   Восьмого червня у Благодійному фонді «Карітас Хмельницький» розпочав свою роботу дитячий літній табір, який мав на меті – культурно-пізнавальний розвиток юних підопічних. Близько трьох тижнів діти та підлітки з малозабезпечених, багатодітних, кризових сімей та з вимушено переміщених родин мали змогу корисно та весело проводити час, брати участь у різноманітних заходах, відвідувати з екскурсіями цікаві місця нашого міста та рідної неньки України. Але про все по порядку.

   Звичайно, найбільш пам’ятним виявився день подорожей за маршрутом  «Золота підкова Львівщини». Підлітки перенеслись у світ середньовіччя, епоху замків та храмів, які й досі зачаровують своєю величчю, захоплюють багатою історією та вражають неповторною красою. Відвідини Золочівського, Олеського та Підгорецького замків-музеїв, що містять безцінні речі костелів та твердинь Південної Русі, палаци Західної України та експонати, які збирали близько чверті століття, справили на дітей незабутні враження.
   Значна частина таборових активностей була направлена на розкриття юних талантів. Згадати лишень похід в науково-розважальний центр "Евріка". У музеї пізнавальної науки дітям продемонстрували чудернацькі явища навколишнього світу, царство головолмок, інтелектуальних ігор. Юні дослідники відчули себе в ролі Лари Крофт, відвідавши лазерну кімнату, дізнались просто про складне: звідки виникає торнадо чи як створити річку та вулкан. Окрім того, підлітки побували в музеї 19–ї ракетної бригади військової частини, де їм привідкрили таємниці військової служби, розповіли цілу історію про ракетну дивізію, її героїв і різні історичні події, за час існування частини.
   Не обійшлось і без творчих майстер-класів. Так, діти виготовляли брелки, плели браслети, пізнавали мистецтво рваної аплікації та декоративної обробки дерева.
   Врешті-решт, діти змогли вдоволь розважатись та просто поспілкуватись з однолітками під час спільного походу в кінотеатр на мультиплікаційну  стрічку «Співай» чи звичайного чаювання в перервах між активностями.
   Колектив Хмельницького обласного благодійного фонду «Карітас», дякує Українській Біржі Благодійності та усім доброчинцям, завдяки яким дитячий літній табір перетворився на захопливу казку. Так сумно, що він закінчився…! Але радісно, що мав місце бути!

Коментарі

Популярні публікації