ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОБЛАСНИЙ БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД "КАРІТАС". 15 РОКІВ ДІЯЛЬНОСТІ.

15 років. Саме стільки часу пройшло з дати створення Хмельницького обласного благодійного фонду «Карітас», який був заснований влітку 2002 року під егідою Української Греко-Католицької Церкви.
Сьогодні ХОБФ «Карітас» - це дружній колектив, тисячі бенефіціарів, психологічна та емоційна підтримка потребуючим. На даний момент фонд працює за наступними проектами:
-      Мобільна робота з молоддю в Україні;
-      Соціальне таксі;
-      Соціальна ініціатива УГКЦ «Хтось не зробить»;
-      Свічкова майстерня;   
-      Християнська школа розвитку.

Вчора спеціально до 15-ї річниці діяльності ми мали щастя відкрити ще один грандіозний проект – Соціальний центр Святого Миколая-Чудотворця для дітей та молоді з особливими потребами.
Розпочалось святкування ювілею Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолив Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії, Василій Семенюк, який є також адміністратором Кам’янець-Подільської Єпархії.
Після Літургії відбулось урочисте відкриття та освячення Соціального центру. Приємно відмітити, що у відкритті центру взяли участь мер міста Хмельницького, генеральний директор «Карітас України» та почесні засновники закладу для дітей та молоді з особливими потребами.
 Продовжилось святкування фуршетним частуванням усіх присутніх, під час якого були сказані слова вдячності усім, хто долучився та сприяв діяльності ХОБФ «Карітас», були вручені грамоти та відзнаки добродіям та жертводавцям. Окремо відзначимо, що серед запрошених гостей були директори усіх осередків «Карітас України», представники  влади, благодійники та почесні гості, без яких «Карітас Хмельницький» не мав би таких можливостей допомагати нужденним. 

Логічним завершенням свята став концерт у приміщенні Хмельницької обласної філармонії, де на початку презентували фільм про успіхи та здобутки благодійного фонду за 15 років діяльності. Серед запрошених колективів були Хмельницький Муніципальний Камерний Хор, Чоловічий вокальний квінтет “Мікст”, вокальний ансамбль “Ладовиці”, дует “Писанка”, які тішили усіх присутніх гостей своїми музичними творами.



Коментарі

Популярні публікації