ФЛЕШМОБ "РІЗДВЯНА СВІЧКА"

Цього року «Карітас Хмельницький» долучився до акції "Різдвяна свічка" в особливий спосіб – через флешмоб, під час якого студенти Хмельницького ВПУ №11 утворили живе серце, всередині якого горіли свічки. У руках хлопці з дівчатами тримали жовті свічки, які виготовили люди з особливими потребами. До акції також долучились патрульні поліцейські. 

Традиції Різдвяної свічки в Україні існують вже багато століть. У Святому Письмі згадується, що перше, що створив Бог – це світло, тому свічка – це символ Христа, Божественного світла і благочестя.
За народними звичаями, на Святвечір на столі обов’язково має горіти воскова свічка, яка уособлює життєдайну силу Віфлеємського вогню, символізує тепло, мир, злагоду і сподівання. 
 Щорічна благодійна акція «Різдвяна свічка» відбувається в Україні протягом останніх 14 років. Метою акції є збір коштів для допомоги соціально незахищеним дітям. 
До виготовлення різдвяних свічок долучаються діти та молодь з особливими потребами. З початком Різдвяного посту такі свічки розповсюджуються насамперед через церковні громади в Україні і закордоном, також через партнерські організації, спільноти і серед усіх бажаючих жертводавців.
     Минулого року вдалось розповсюдити понад 100 тис. свічок. Зібрані пожертви через регіональні організації Карітас України спрямовує на допомогу потребуючим дітям – сиротам, дітям з малозабезпечених і багатодітних сімей, ВІЛ-інфікованим, неповносправним дітям і молоді, дітям трудових мігрантів. 
Нагадуємо, що Різдвяну свічку можна буде придбати у парафіяльних храмах УГКЦ м. Хмельницького.
Підготовка до флешмобу
Хмельницькі патрульні взяли участь у флешмобі


Коментарі

Популярні публікації