ЗДОРОВИЙ МАЛЮК - ЩАСЛИВИЙ МАЛЮК

Чи є на світі таке бажання, яке б об’єднувало усіх батьків, було б спільним для всіх мам і татів, незалежно від того, в якій частині земної кулі та  в яких умовах вони проживають, до яких соціальних груп вони належать. Так, це бажання, аби їхні діти були здоровими, бо ж кожен з нас підтвердить – якщо хворіє дитина, ніякі речі нас більше не тішать, усе втрачає свою цінність і перестає бути важливим. А щоб дитя зростало здоровим потрібно, звичайно ж, любов, турбота та якісне й повноцінне харчування, що відповідає потребам та віку дитини.

Здавалося б – все просто, пішов, купив та приготував дитині їжу. Однак, це лише на перший погляд. Спілкуючись щодня з значною кількістю людей, як з тими, хто уже тривалий час є нашими підопічними, так і з людьми, що вперше звернулися по допомогу, стає зрозумілим, що в сьогоднішні важкі часи величезна кількість родин опинилися  за межею бідності та змушені просто виживати. Особливо, якщо це неповна сім’я, де одинока мама самотужки намагається прогодувати своє дитя, або ж дітей в родині не одна і не двоє, а значно більше…
Зважаючи на цінники на дитяче харчування, які доводиться споглядати останнім часом у магазинах та аптеках,  стає зрозумілим, що багато з родин, що мають малолітніх дітей, є загнані у глухий кут та змушені обирати між якістю та дешевизною. Більшість сімей, на жаль, змушені обрати друге. Як наслідок – діти, яких батьки через нестатки та бідність годують неякісною, невідповідною до віку, часто відверто штучною та шкідливою  їжею,  ростуть кволими й хворобливими і вже   змалку набувають різних хронічних захворювань.
Спостерігаючи з дня на день таку сумну картину, ми, працівники благодійного фонду «Карітас», звичайно ж, не могли залишатись осторонь та спільно з нашими благодійниками взялися шукати шляхи допомоги таким родинам. А, як відомо, - хто шукає, той знаходить.
І ось уже протягом кількох місяців, завдячуючи небайдужим хмельничанам, людям з щедрим серцем та великою душею, ми маємо можливість надавати  якісні та різноманітні дитячі суміші для родин з дітьми, підтримуючи їх таким чином та даючи надію на майбутнє, вселяючи віру в добро та в те, що у скрутний для них час вони не залишаться сам-на-сам зі своїми проблемами, кинуті напризволяще. А особливо, якщо мова йде про дітей, бо ж діти - це наше майбутнє. І від того, чи ми сьогодні подамо руку допомоги  таким сім’ям, чи не відгородимося байдуже від них, залежить  наше спільне майбутнє, всього нашого суспільства, яке ми разом намагаємося творити гуманним, прогресивним та таким, в якому, як і в усьому цивілізованому світі, діти є найбільшою цінністю.


Коментарі

Популярні публікації