КРИЗА У ВІДНОСИНАХ - 3 РОКИ ШЛЮБУ АБО СІМЕЙНА КРИЗА ПІСЛЯ НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ

Сімейний криза - це роздоріжжя в стосунках пари, складне перехрестя, перетнути яке належить, на жаль, кожній родині. Мало того, подолати таких небезпечних періодів на шляху сімейного щастя доведеться не один і не два ...Від того, як це вийде, залежить і майбутнє благополуччя і саме існування сім'ї. 
Головне завдання, вийти «неушкодженими» з бурі, негараздів, зберегти сім'ю, а в ідеалі – досягти ще більшого взаєморозуміння, ніж раніше. Звичайно, зробити це непросто, і аж ніяк не кожна сім'я справляється.
 Сьогодні ми розглянемо важкість у взаємостосунках, які настає після 3-х років спільного сімейного життя. До цього часу у молодій сім'ї, як правило, з'являється дитина, і їм доводиться приймати на себе нові ролі люблячих батьків. У більшості випадків, цей період переноситься легше, ніж сімейний криза 1 року, або інші складні періоди. В основному після народження дитини страждає чоловік, і це можна зрозуміти, адже всю увагу, яка надавалась раніше тільки йому, тепер забрала дитина.
 Чоловік стає дратівливим, відчуває себе обділеним, внутрішнє невдоволення зростає, і часом здається, що він ревнує дружину до власного малюка. Але не поспішайте його засуджувати, адже це дійсно правда! По совісті, за силу материнського інстинкту потрібно дякувати особливим жіночим гормонам, яких у чоловіків просто немає – вже на перших місяцях вагітності вони змушують мозок створювати так звану в медицині «домінанту вагітності», яка відсуває на задній план навіть потреби самої жінки, не те, що її чоловіка.

Як подолати кризу у відносинах 3 року: Після народження дитини потрібно намагатися проводити більше часу всім втрьох, гуляти в парку, дивитися кіно, приймати гостей. Матусі не потрібно боятися, що тато не впорається з дитиною, а довіряти йому догляд і виховання спадкоємця, як кажуть віч-на-віч. І звичайно, не забувайте дякувати татку за таку чудесну дитину, відзначати, що це його заслуга. Зрештою, поки мама виношувала і народжувала, він заробляв і намагався будувати сімейне вогнище. Ну а чоловіка можна порадити набратися терпінняі пам'ятати, що дружина не перестала Вас любити, тепер вона любить Вас ще більше – Вас і Ваше продовження в дитині!


Гринишин Наталія
Психолог проекту «Мобільна робота з молоддю»

Коментарі

Популярні публікації