ВЕСНЯНІ КАНІКУЛИ З КАРІТАСОМ


Цікаву та насичену програму спланували працівники «Карітас Хмельницький» для своїх юних підопічних діток під час весняних канікул.
Першого дня діти більше дізналися про своє улюблене місто, його історію та сьогодення, адже вони побували на екскурсії у Хмельницькій міській раді.

Спочатку дітей та підлітків  ознайомили з історією старовинної будівлі міської ради, показали галерею з портретами колишніх керівників Хмельницького. Із захопленням підопічні слухали розповіді працівниці музею історії міста Хмельницького про колишніх міських голів обласного центру, людей, які своєю працею та талантом керівників примножували славу рідного міста, сприяли його розвитку.

Пізніше діти та підлітки мали змогу відвідати зали міської ради,  а також посидіти на  робочих місцях депутатів та мера міста.
На згадку про подію кожен екскурсант отримав сувенірну продукцію з символікою міста.
Адміністрація ХОБФ "Карітас" висловлює щиру подяку Сабій Ю.С. та всім працівникам Хмельницької міської ради, які долучилися до організації та проведення такого змістовного і цікавого дозвілля.
Наступного дня нас гостинно зустрічало місто Кам'янець-Подільський. Це одне з найдавніших міст України, яке належить до визначних явищ європейської культури. Скелястий острів, оперезаний тугою петлею річки Смотрич, що тече у мальовничому глибокому каньйоні.
Під час екскурсії Старим містом діти та підлітки побачили: будівлю міської Ратуші, Катедру св. апостолів Петра і Павла, комплекси монастирів із бароковими костелами /ХVІІІст./ двох католицьких чернечих орденів – домініканців та францисканів, церкву Петра і Павла – один з найдавніших храмів міста, Руський магістрат, монастир тринітарського ордену з костелом, а в вірменському кварталі руїни собору св. Ніґола з баштою-дзвіницею та давні торгівельні склади. 
А ще екскурсанти милувалися панорамою центра міста,  на скельному масиві, що злітає маківками церков і костьолів, слухали захоплюючі розповіді екскурсовода.  Їх вразила Діва Марія на мусульманському мінареті та романтичні руїни Вірменського дворика.
І звичайно ж ми відвідали легендарну фортецю над річкою. Сама природа створила там всі сприятливі умови для будівництва оборонних укріплень. Фортеця вразила дітей своєю могутністю, таємничістю, чарівністю.
Іншого дня діти побували на екскурсії на телерадіокомпанії «Поділля-Центр». Ми побували на знімальних майданчиках і мали змогу побачити, де вигадка, а де правда в кадрі і, -  за кадром, як "змайструвати" настрій і посмішку в телекамеру. Простежили за роботою короля звуку - звукорежисера, принцеси режисеського пульту, і зрозуміли для чого потрібна казкова шафа камерних каналів.

Не обійшлось і без творчих майстер-класів. Так, діти виготовляли аплікації з картону та кольорового паперу на тему «Квітуча верба» з використанням круп, клею та вати. 
 
Завершились весняні канікули з «Карітасом» казково - походом на виставу «Три ведмедики» в Ляльковий театр.

Коментарі

Популярні публікації